< Vissza a listához
Gombás ravioli fetasajtos szószban

Hozzávalók

  • 4 25 dkg gomba (pl. shimeji)
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 ág rozmaring
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál vaj
  • 10 dkg Salakis feta sajt
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ bio citrom frissen reszelt héja
  • 1 dl tészta főzővíz
  • 40 dkg töltött ravioli

Elkészítés

Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a megtisztított gombát és a rozmaringot, és magas lángon elkezdjük pirítani. Amikor már szép színt kapott a gomba, sózzuk, borsozzuk. Végül elzárjuk a lángot, a gombára dobjuk a vajat és hagyjuk elolvadni, rázogatva összekeverjük. A gombát kiszedjük és felhasználásig félretesszük.

Közben a raviolit lobogó sós vízben kifőzzük. A főzövízből félreteszünk 2 dl-t a szószhoz, majd leszűrjük a tésztát.

A serpenyőbe, amiben a gombát pirítottuk, olíva olajat öntünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, közepes lángon fél percig pároljuk, majd rámorzsoljuk a feta sajtot, belereszeljük a citrom héját és annyi a főzőlével simára keverjük. Addig főzzük, amíg eléri a megfelelő sűrűséget. A raviolira kanalazzuk, rátesszük a gombát és azonnal tálaljuk.

Próbálja ki...