Sárgarépás vöröslencse-krémleves fetamorzsával

Hozzávalók
- 35 dkg sárgarépa
- só, bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál római kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 cm-es gyömbér
- 2 teáskanál currypor
- 30 dkg vöröslencse
- 1,5 liter víz
- 1/2 citrom leve
- 1 csokor friss koriander
- 10 dkg Président Salakis feta sajt
Elkészítés
A sárgarépát tisztítsd meg, majd a nagyobb darabold fel. Locsold kevés olívaolajjal, majd sózd-borsozd és szórd rá a római köményt. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirítsd meg. Ha kész, tedd félre.
Közben az apróra szeletelt vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért és a curryport. Keverd el benne, majd add hozzá a vöröslencsét, forgasd át és öntsd fel a vízzel. Ízesítsd sóval, add hozzá a megsütött sárgarépa kétharmadát és addig főzd, amíg a lencse teljesen meg nem puhul.
Ha a lencse puha, akkor az egészet turmixold össze és ízesítsd kevés citromlével.
A maradék sült sárgarépával, korianderrel és Président Salakis feta sajttal megszórva tálald.