

Hozzávalók
- 4 25 dkg gomba (pl. shimeji)
- 2 evőkanál étolaj
- 1 ág rozmaring
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál vaj
- 10 dkg Salakis feta sajt
- 1 evőkanál olíva olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ bio citrom frissen reszelt héja
- 1 dl tészta főzővíz
- 40 dkg töltött ravioli
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a megtisztított gombát és a rozmaringot, és magas lángon elkezdjük pirítani. Amikor már szép színt kapott a gomba, sózzuk, borsozzuk. Végül elzárjuk a lángot, a gombára dobjuk a vajat és hagyjuk elolvadni, rázogatva összekeverjük. A gombát kiszedjük és felhasználásig félretesszük.
Közben a raviolit lobogó sós vízben kifőzzük. A főzövízből félreteszünk 2 dl-t a szószhoz, majd leszűrjük a tésztát.
A serpenyőbe, amiben a gombát pirítottuk, olíva olajat öntünk, rádobjuk a finomra vágott fokhagymát, közepes lángon fél percig pároljuk, majd rámorzsoljuk a feta sajtot, belereszeljük a citrom héját és annyi a főzőlével simára keverjük. Addig főzzük, amíg eléri a megfelelő sűrűséget. A raviolira kanalazzuk, rátesszük a gombát és azonnal tálaljuk.