< Vissza a listához
Sült feta paradicsommal, csicseriborsóval

Hozzávalók

  • 15 dkg Salakis feta sajt
  • 1 darabolt paradicsom konzerv
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál só
  • 1 evőkanál zöldfűszer keverék (vagy szárított kakukkfű és oregánó)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olíva olaj

Elkészítés

Egy keverőtálban összekeverjük a paradicsomkonzervet a csicseriborsóval és a finomra aprított fokhagymával. Megsózzuk és egy hőálló tálba öntjük. Ráfektetjük a feta sajtot, amit megszórunk szárított zöldfűszerekkel. Az egészet meglocsoljuk mézzel és olíva olajjal.

190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, amíg a paradicsomszósz besűrűsödik és a feta szép színt kap. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.

Próbálja ki...