< Vissza a listához
Sült brokkoli saláta fetával

Hozzávalók

  • 50 dkg brokkoli
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • ½ teáskanál só
  • Őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 5 dkg törökmogyoró pirítva
  • 5 dkg Salakis feta kis kockákra vágva vagy morzsolva
  • 2 evőkanál aranymazsola
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • ½ citrom frissen reszelt héja
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ⅛ teáskanál őrölt szerecsendió

Elkészítés

Az öntet hozzávalóit egy kis tálkában összekeverjük.

A brokkolit megmossuk, megtöröljük, rózsáira szedjük és egy sütőpapírral leterített tepsire terítjük. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük, meglocsoljuk olíva olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük. A sütőből kivéve durvára összevágjuk és egy salátástálba tesszük. Összeforgatjuk az öntettel és a durvára feldarabolt mazsolával. rámorzsoljuk a feta sajtot és megszórjuk durvára aprított mogyoróval.

Próbálja ki...