< Vissza a listához
Sültparadicsomos gnocchi feta sajttal

Hozzávalók

  • 15 dkg Président Salakis feta sajt
  • 30 dkg koktélparadicsom
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • 1 citrom reszelt héja
  • chili ízlés szerint
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg gnocchi

Elkészítés

Tedd egy kisebb tepsi közepére egészben a Président Salakis feta sajtot. Szórd köré a paradicsomokat, valamint a félkarikára vágott cukkinit. Szórd rá az oregánót, őrölj rá borsot, reszelt rá a citrom héját és ízesítsd chilivel. Az egészet locsold meg olívaolajjal és tedd 200 fokos sütőbe 15 percre. Ezután vedd fel a sütőt 230 fokra és ha van grill fokozatod, akkor kapcsold át arra és úgy pirítsd meg a tetejét.

Közben főzd ki a gnocchi a csomagoláson található utasítások szerint, majd szűrd le, de a levéből tarts meg egy decit.

Ha a paradicsomok és a feta teteje megpirult, vedd ki a sütőből és villával törd össze a feta sajtot és nyomkodd szét a paradicsomokat is. Néhányat félre tehetsz a tálaláshoz.

Ezután add hozzá a bazsalikomot, majd a gnocchit és a félretett főzővizet is, majd az egészet alaposan forgasd össze és rögtön tálalhatod is.

Próbálja ki...