< Vissza a listához
Fűszeres padlizsánsaláta krémfehérsajttal

Hozzávalók

  • 1 kg padlizsán
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg konzerv aprított paradicsom
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 10 dkg Président Salakis krémfehérsajt

Elkészítés

A padlizsánokat mosd meg, a végeit vágd le, majd kockázd fel. Sózd be a padlizsánkockákat és egy szűrőben 15 percig hagyd lecsepegni.

A lecsepegetett padlizsánokat több adagban, forrós serpenyőben az olívaolajjal együtt pirítsd meg, majd tedd félre egy tepsibe.

Ugyanebbe a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd öntsd fel a paradicsommal. Az egészet forrald fel és öntsd a padlizsánokra. Sózd és borsozd meg, majd tedd az egészet 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Ha kész, vedd ki és hagyd kihűlni. Ezután ízesítsd kevés balzsamecettel, tálalásnál pedig szórd meg friss bazsalikommal és Président Salakis krémfehérsajttal.

Próbálja ki...