Fűszeres padlizsánsaláta krémfehérsajttal

Hozzávalók
- 1 kg padlizsán
- só, bors
- 1 dl olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 40 dkg konzerv aprított paradicsom
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 csokor friss bazsalikom
- 10 dkg Président Salakis krémfehérsajt
Elkészítés
A padlizsánokat mosd meg, a végeit vágd le, majd kockázd fel. Sózd be a padlizsánkockákat és egy szűrőben 15 percig hagyd lecsepegni.
A lecsepegetett padlizsánokat több adagban, forrós serpenyőben az olívaolajjal együtt pirítsd meg, majd tedd félre egy tepsibe.
Ugyanebbe a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott fokhagymát, majd öntsd fel a paradicsommal. Az egészet forrald fel és öntsd a padlizsánokra. Sózd és borsozd meg, majd tedd az egészet 175 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre.
Ha kész, vedd ki és hagyd kihűlni. Ezután ízesítsd kevés balzsamecettel, tálalásnál pedig szórd meg friss bazsalikommal és Président Salakis krémfehérsajttal.