Steak taco

Hozzávalók

  • 35 dkg steakhús
  • 3 evőkanál olaj
  • chiliszósz
  • 2 db avokádó
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg Président Salakis krémfehérsajt
  • friss koriander
  • 1 lime leve
  • 4 db tortilla

Elkészítés

A steaket alaposan sózd meg, majd egy serpenyőt forrósíts fel. Ha a serpenyő már füstöl, locsolj bele egy kevés olajat, majd tedd bele a húst és pirítsd körbe minden oldalát.

A sütőt állítsd 90 fokra és ha a hús már szép kerget kapott, akkor tedd át egy kisebb tepsire és tedd a sütőbe. Szúrj bele maghőmérőt és addig süsd, amíg a belső hőmérséklete el nem éri az 55 fokot.

Ha kész, vedd ki a húst, majd deszkán pihentesd 10 percet, közben ne felejtsd el forgatni a húst.

A tortillalapot pakold meg a felaprított zöldségekkel, a vékonyra szelelt hússal, locsold meg chiliszósszal, kevés limelével és morzsolj rá Président Salakis krémfehérsajtot.

Tipp:

A recept Président Salakis feta- vagy krémfehérsajttal is elkészíthető.

Próbálja ki...