
Hozzávalók
- 4 réteslap
- 5 dkg olvasztott vaj
- 4 evőkanál natúr joghurt
- 100 g spenót
- 150 g Salakis krémfehér sajt
- Fekete szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
A vajat serpenyőben felolvasztjuk, enyhén hagyjuk megbarnulni, hogy mogyoró illata legyen, majd gyorsan egy kis tálba öntjük, hogy lehűljön.
A megtisztított spenótot lobogó, sós vízbe dobjuk 1 percre, ha a levelek összeestek, azonnal leszűrjük és kinyomkodjuk őket. Ha lehűlt, összekeverjük a morzsolt fetasajttal vagy krémfehér sajttal.
Egy réteslapot megkenünk vékonyan joghurttal, ráterítünk egy másik lapot. Hosszában 3 egyforma részre osztjuk, éles késsel felvágjuk, majd minden hosszú téglalap bal alsó csücskébe egy evőkanál tölteléket teszünk és háromszög alakban felhajtogatjuk a rétestésztát. Végül megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk fekete szezámmaggal. Ezt megismételjük a másik 2 réteslappal is, hogy összesen 6 db rétesháromszöget kapjunk. Sütőpapírral leterített tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra sütjük a réteseket.