< Vissza a listához
Buggyantott tojás, fetakrém, édesburgonyaröszti

Hozzávalók

  • 28 dkg reszelt édesburgonya
  • 3 db újhagyma
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl olaj
  • 15 dkg Président Salakis fetasajt
  • 10 dkg görög joghurt
  • 5 dkg tejföl
  • 1 teáskanál fokhagymagranulátum
  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 csokor friss kapor
  • olívaolaj

Elkészítés

A lereszelt édesburgonyát sózd be, hagy állni pár percet, majd nyomkodd ki belőle a vizet. Add hozzá a finomra vágott újhagymát, üss hozzá két tojást, majd alaposan keverd el. Végül add hozzá a lisztet is, hogy összeálljon a massza.

Egy kisebb serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd kanállal szaggasd bele a tócsnikat. Pirítsd mindkét oldalukat pár percig, majd tedd félre őket egy papírtörlőre, hogy lecsepegjenek.

Közben a Président Salakis feta sajtot a joghurttal és a tejföllel, valamint a fokhagymával együtt dolgozd simára.

A buggyantott tojásokhoz forralj vizet egy közepes edényben, tedd bele az ecetet. Először a tojást egészben, egy szűrőlapát segítségével tedd tíz másodpercre a gyöngyöző vízbe. Eztán tegyél egy merőkanalat a vízbe és ebbe törd bele a tojást. Főzd 2-3 percig, amíg a fehérje megszilárdul, majd óvatosan vedd ki.

Egy kisebb tányérba pakolj egy adagot a fetakrémből, tálald mellé a tócsnikat, illetve a buggyantott tojást. Szórd meg friss kaporral és locsold meg olívaolajjal.

Próbálja ki...