< Vissza a listához
Sárgarépás vöröslencse-krémleves fetamorzsával

Hozzávalók

  • 35 dkg sárgarépa
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 cm-es gyömbér
  • 2 teáskanál currypor
  • 30 dkg vöröslencse
  • 1,5 liter víz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor friss koriander
  • 10 dkg Président Salakis feta sajt

Elkészítés

A sárgarépát tisztítsd meg, majd a nagyobb darabold fel. Locsold kevés olívaolajjal, majd sózd-borsozd és szórd rá a római köményt. Tedd sütőpapírral bélelt tepsire, majd 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirítsd meg. Ha kész, tedd félre.

Közben az apróra szeletelt vöröshagymát kevés olajon pirítsd meg, majd add hozzá a reszelt  fokhagymát, gyömbért és a curryport. Keverd el benne, majd add hozzá a vöröslencsét, forgasd át és öntsd fel a vízzel. Ízesítsd sóval, add hozzá a megsütött sárgarépa kétharmadát és addig főzd, amíg a lencse teljesen meg nem puhul.

Ha a lencse puha, akkor az egészet turmixold össze és ízesítsd kevés citromlével.

A maradék sült sárgarépával, korianderrel és Président Salakis feta sajttal megszórva tálald.

Próbálja ki...