Kecskesajtos saláta

  • Saláta
  • 6

Elkészítés

A paprikát addig süssük, míg a héja fekete nem lesz. Fedjük le átlátszó fóliával, amíg hűl, majd pucoljuk meg és vágjuk csíkokra. Ezt követően tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra. A kenyérszeleteket tegyük egy sütőtálcára, majd löttyintsünk rájuk egy kevéske olajat. Mindegyikre tegyünk egy-egy kecskesajt korongot és kb. 10 percig süssük, amíg a kenyér aranybarna nem lesz. Közben adjuk hozzá az olajbogyót, a petrezselyemzöldjét és a hagymát is a paprikához. Az öntetet úgy készítjük, hogy annak minden összetevőjét összekeverjük egy edényben és összerázzuk. Egy salátástálban keverjük össze a salátát a paprika és az öntet háromnegyed részének a keverékével. A pirítósokat díszítsük sajttal és öntsük rá a maradék öntetet. 

Recept nyomtatás